как се мие двигателното отделение и кога? като е истинала колата? акумулатора маха ли се? релета и други подобни махат ли се и те? с пароструйка и пяна или само с вода? някой миел ли го е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
миене на двигателното отделение
Collapse
X
-
Разбира се че се мие но се спазват определени изисквания
като например да не се пръска под налягане да се ползват подходящи препарати да се обвият чувствителните зони с найлон и тиксо(дебитомер, алтернатор и др) ,напръскваш си предварително всички букси,куплонги и кабели с спрей WD 40 или нещо подобно и така ...sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
С парцалче и меглио само там където има масло и те дразни. На останалите места с прахоляк. Само с парцал. Не си миите така двигателите, че се пълня с вода от всякъде!Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение...да не се пръска под налягане да се ползват подходящи препарати да се обвият чувствителните зони с найлон и тиксо(дебитомер, алтернатор и др) ,напръскваш си предварително всички букси,куплонги и кабели с спрей WD 40 или нещо подобно и така ...Първата табела, която може да се прочете на автомивка (след тази за цената, де!), в най-общия случай е: "За повреди след миене на двигателя отговорност не носим!". Също толкова неприятно впечатление прави и табелата: "Не носим отговорност за повреди по боята и салона!", което значи, че всеки мърльо, главил се за мияч, може да ти издраска и повреди каквото си иска по колата и "копче" не можеш да му кажеш. Това е и причината да избягвам доколкото мога този вид "услуги".
Иначе, да, това е начинът за миене на двигател, плюс използване на обезмаслители от рода на Meglio, но трябва да си го правиш сам и да имаш едно на ум за рисковете! Затова по-често срещаният отговор е "най добре не се занимавай с глупости"!
Comment
-
както каза един механик в сервиза ...."състояние направих от такива като теб дето си мият двигателите"
не на алфата, ами на Клиото на жена ми. Ходих измих го за 10 кинта и после дадох още 300 за ремонт (четири бубини, свещи, кабели, някакви датчици по управлението на климатроника и т.н....и пак не е както преди)
с други думи, следвай съвета на колегата ОЕМ...по-безопасно еAprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
-
аз моята я измих преди седмица - трябваше да се махне маслото (то си беше нявсякъде...) измиха я с хладка вода - развалила се машината... Гледах ги през целото време и съм доволен - работеха внимателно и засега няма щети - дано и да няма. Ина4е продават доста препарати за ръчно измиване - в кауфланд ми попаднаха няколко (след като беше измита), но никои не съм ползвал. Трябва да се внимава с електрониката и с уплътненията. Рискова операция си е....Возя се с 159 1.9 JTDm 150
Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX
Comment
-
Колко коли могат да се похвалят със здрави кори и че когато вали и се шмугат по локвите с размери на язовири,не им се къпе целия двигателен отсег?Аз предпочитам двигателят да ми е чист,както и радиаторът и кулерът.В мизерно време го мия поне веднъж в месеца.Имам си водоструйка и не се занимавам с автомивки.Буксите са достатъчно защитени,а и без това е редно от време на време да се почистват.Омазаните с клей кабели са най-честа причина за утечки и укъсяване.Мизерните агрегати работят в несвойственни температурни режими.Полепналият прах е като абразив по подвижните елименти.Местата,които не трябва да се мокрят,производителя ги е конструирал в съответствие с това.До сега нямам повреден автомобил от това,че съм му измил двигателя,само че дето се казва в една в същност тъпа реклама:"Трябва и акъл."Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Мия юнашки с пароструйката, мокрене, сапунисване, търкане на кирта, обилно изплакване, поне 2 пъти на тримесечие, махам еку и бубини, и ич не ми дреме - но на леко топъл двг, и после поне 3-4 часа стои простряна на припек за да поизветрее......досега съм нямал ядове....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Абе като цяло миенето не се препоръчва на нито един модел, ако човек има познания като Ферариста примерно и му се занимава с това да маха и слага разни части , може да се пробва, аз двигател съм се заклел да не мия, особено на Алфата с тия дълбоки гнезда за свещи, на дъното на които блести вода, като в стар кладенецLast edited by fred; d.m.y г., 21:22.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
понеже един комшия си зе една алфа 156 1.8 и вика виж колко е запазена и ми отвори капака на мотора и вътри сичко лъщи от чистота. зазяпах се и видях скоби метални на които пише форд. явно имаше сменяни тръби. казанчето за антифриза ми се видя ново. предположих че е добре измит мотора та исках и аз да си го измия и да му покажа и моята колко е запазенааз нямам кора от доло и вътре е доста мръсно.
Comment
-
Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщениепонеже един комшия си зе една алфа 156 1.8 и вика виж колко е запазена и ми отвори капака на мотора и вътри сичко лъщи от чистота. зазяпах се и видях скоби метални на които пише форд. явно имаше сменяни тръби. казанчето за антифриза ми се видя ново. предположих че е добре измит мотора та исках и аз да си го измия и да му покажа и моята колко е запазенааз нямам кора от доло и вътре е доста мръсно.
Comment
-
Само с парцалче и меглио човек. Играчка си е, но става добре. И без кора за 2, 3 месеца пак всичко вътре е прашно. Но аз редовно си забърсвам и всичко е ок.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment